Deve Melo ve Çöl Tilkisinin Masalı

Deve Melo ve Çöl Tilkisinin Masalı

Aralık 28, 2024 0 Yazar: Ezgi E.

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde çölün ortasında yaşayan deve ailesi varmış. Deve ailesinin de küçük bir yavrusu varmış. Bu yavru devenin adı da Melo’ymuş. Melo, kumlarda yürümeyi, kaktüslerden su içmeyi çok severmiş. En çok sevdiği şeyde kumlarda yuvarlanmakmış.

Günlerden bir gün Melo’nun en yakın arkadaşı çöl tilkisi, Melo’yu oyuna davet etmiş. Melo da bahçeye inmiş ve birlikte oynamaya başlamışlar. Bir süre sonra çöl tilkisinin canı sıkılmış “Melo, şu tepesinin üstüne çıkıp oradan yuvarlanalım mı?” diye sormuş. Melo bu teklife çok heyecanlanmış, hemen gidip annesinden izin istemiş. Anne deve “Sadece bizim evin karşısında ki tepeden kayın Melo, diğer yerler çok yüksek tehlikeli olabilir, ayrıca camdan baktığımda seni görmeliyim ve yabancılarla konuşmamalısın” demiş. Melo annesine söz verip arkadaşının yanına gitmişler. İki arkadaş kumları içinde koşarak tepeye doğru ilerlemişler, yollarına bir arkadaş ları çıkmış, kısa sürede sohbet edip yola devam etmişler. Daha sonra karşılarına Bayan Yılan çıkmış “Burada ne yapıyorsunuz çocuklar?” diye sormuş. Çöl tilkisi tam cevap verecekken Melo “Haydi arkadaşım, yolumuza devam edelim!” demiş. Çöl tilkisi şaşkın bir şekilde Melo’ya bakmış: “Neden cevap vermeme izin vermedin?” diye sormuş. Melo: “Çünkü annem her zaman tanımadığımız bir hayvanla konuşmamamızı ve onlara yaklaşmamamızı söyler. Güvenliğimizi düşünmeliyiz” demiş.

Deve Melo ve Çöl Tilkisinin Masalı

Çöl tilkisi başını sallayarak: “Haklısın, bazen ben de unutuyorum” demiş. İkili kum tepesine vardıklarında kumda oynamanın tadını çıkarmışlar. Eve vardıklarında, annelerine yaşadıklarını anlatmışlar ve kurallara uymanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamışlar. Masal da burada bitmiş.

Daha fazla kısa masal okumak isterseniz Kısa Masallar kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Miniklerimizin ilgisini çekebilir;  Birlik ve Beraberlik Masalı