
Güneşli Kasabanın Bilge Kaplumbağası Hikayesi
Temmuz 20, 2025Deniz kıyısında sakin ve huzurlu bir kasaba varmış. Bu kasabada yaşayan yaşlı bir kaplumbağa, yazın gelen tatilcileri izler, onlara küçük iyilikler yaparmış. Kış geldiğinde ise yalnız kalırmış. Bir yaz sonunda yeni bir aile kasabaya gelmiş, kaplumbağaya sahip çıkmış ve onu evlat edinmiş.
Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, masmavi denizin kıyısında, Güneşli Kasaba adında küçük bir yer varmış. Burada yaz mevsimi boyunca deniz kenarına pek çok insan gelirmiş. Kasabaya gelen insanlar hem denizin serin sularına girer hem de kasabanın temiz havasının tadını çıkarırlarmış.
Kasabanın en eski sakinlerinden biri ise, yaşlı ve bilge bir kaplumbağa olan Toto imiş. Toto, yıllar boyunca kasabanın taşlık kıyılarında dolaşır, yaz aylarında gelen insanları izler, onların yanında olurmuş. Yaz boyunca kasabaya gelenler Toto’ya küçük yiyecekler ve denizden topladıkları deniz kabuklarını getirirlermiş. Toto onlara minnettar kalır, onları mutlu eder, hatta çocuklara deniz kabuklarından hikayeler anlatırmış. Ama kış geldiğinde, kasaba bomboş olurmuş. Tatilciler gider, Toto yalnız kalırmış. Soğuk günlerde yiyecek bulmak zorlaşır, karnı sık sık aç kalırmış. Bir kış sonunda, yaz mevsiminin sonlarına doğru kasabaya bir aile gelmiş: anne, baba ve küçük kızları Elif. Aile, tatilleri boyunca Toto ile ilgilenmiş, ona yiyecek vermiş ve onu sıcak tutacak küçük bir barınak yapmışlar. Elif, Toto’nun hikayelerini dinlemeye bayılırmış. Günler geçtikçe, Toto da onlara alışmış, onlara eşlik edip deniz kenarında bekçilik yaparmış. Tatiller bittiğinde aile gitmek zorundaymış ama Toto’yu yalnız bırakmak istemiyorlarmış. Elif “Toto benim en iyi arkadaşım oldu,” demiş. Aile, Toto’yu evlerine götürmeye karar vermiş.

Kasabadan ayrılmadan önce, Toto’yu veterinere götürmüşler, bütün kontrollerini yaptırmışlar. Yeni evinde Toto, yumuşak bir yatakta uyur, her gün düzenli olarak beslenir olmuş. Artık yalnız değilmiş. Zamanla Elif büyümüş ve Toto’ya olan sevgisi daha da artmış. Bir gün Elif küçük bir kardeş sahibi olmuş. Toto, Elif’in küçük kardeşine karşı koruyucu olmuş ve aileye olan minnettarlığını böyle göstermiş.
Daha fazla hikaye okumak isterseniz Hikayeler kategorimizi inceleyebilirsiniz.


