
Bulut Ülkesi’nin Uçan Kitapları Masalı
Kasım 18, 2025Masalın Özeti: Bu masal, Bulut Ülkesi’nde, Leyla’nın uçan kitaplarla tanışmasını anlatır. Masal, hayal gücünün ve yaratıcılığın önemini vurgular. Leyla, hayal ederek kendi öyküsünü yaratır ve bu öykü, gökyüzünden diğer çocuklara ulaşır. Masal, çocuklara hayal kurmanın gücünü ve yaratıcılığın dünyayı güzelleştirebileceğini öğretir.
Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, gökyüzünün çok yükseklerinde, insanların göremediği bir yerde Bulut Ülkesi adında bir ülke varmış. Bu ülkenin en ilginç özelliği, kitaplarının yerde değil, havada uçuyor olmasıymış. Her kitap kendi kanatlarıyla süzülür, sayfalarından hafif ışıklar saçarak etrafa hikayeler dağıtırmış.
Günlerden bir gün, Dünya da yaşayan Leyla isminde minik bir kız, odasında ki balkonda otururken, pamuk gibi bir bulutun arasında parıldayan bir kitap görmüş. Kitap bir anda süzülerek Leyla’nın önüne inmiş. Kapağında altın harflerle şöyle yazıyormuş: “Beni takip et!” Leyla, kitabın peşinden bulutlara doğru yükselmiş. Arkadan esen rüzgar saçlarını okşamış ve Leyla kendini birden Bulut Ülkesi’nde bulmuş. Bulutların üzerinde ağaçlar, ışıltılı göller, gökkuşağından köprüler ve minik kuşlar gibi süzülen parlayan kitaplar varmış. Her bir uçan kitap etrafa farklı bir hikaye yayıyor, sayfalarından ışıklar saçarak havayı aydınlatıyormuş. Leyla merakla sormuş: “Burası nasıl bir yer böyle?” Tam o sırada yanına bir kitap gelmiş ve kanatlarını hafifçe çırpmış: “Burası hayallerin ülkesidir,” demiş. “Burada kitaplar uçabilir, çünkü bizler hayal kuranların kalbinde yer buluruz. Her yeni hayal, yeni bir öykü yaratır. Biz de onları dünyaya taşırız.” Demiş. Leyla kitaplarla birlikte gökyüzünde gezmiş; bazı kitapların içinden masal kahramanları çıkıp ona el sallamış. Işıltılı göllerin üzerinden süzülmüş, gökkuşağı köprülerinden geçip farklı bulutların arasında dolaşmış. Hatta kendi hayalinden bir hikaye yazdığı anda, sayfalarından ışık saçan yeni bir kitap oluşmuş. O kitap yavaşça gökyüzüne yükselmiş ve Leyla’nın hayalini başka çocuklara ulaştırmak üzere süzülmüş. Leyla o an anlamış: Hayal kuranlar, dünyayı değiştiren yeni öyküler yaratırmış… Geri döndüğünde ayağının altındaki yumuşacık bulutların hala titrediğini hissetmiş. Artık her yeni hayal kurduğunda Bulut Ülkesi’ndeki uçan kitapların onu beklediğini bilmiş. Leyla’nın kalbi, hayal gücünün gücüyle dolmuş ve gülümsemiş.

O günden sonra Leyla, her gün küçük bir hikaye yazmış ve Bulut Ülkesi’nin uçan kitaplarının yeni maceralara kanat açmasını izlemiş. Çünkü orada “Hayal kuranların, dünyayı değiştiren yeni öyküler yarattığını” öğrenmiş.
Daha fazla masal okumak isterseniz Masallar kategorimizi inceleyebilirsiniz.


