Tabletsiz Akşam Hikayesi

Tabletsiz Akşam Hikayesi

Mayıs 21, 2025 0 Yazar: Uyku Masalları

Bir zamanlar, şehrin birinde yaşayan bir kız çocuğu varmış. Bu kızın adı Asel’miş. Asel gün içinde tabletiyle gün içinde çok fazla oynuyormuş. Annesi sürekli “Asel yeter artık! Tableti kapat artık biraz da oyuncaklarınla oyna” diye sürekli uyarıyormuş.

Asel bir gün okuldan gelince tabletini almak için odasına gitmiş. Fakat tableti yerinde yokmuş! Asel her yere bakmış ama hala tabletini bulamamış. Annesinin yanına gidip “Anne tabletim nerde?” diye sormuş. Annesi  “Bugün tablet, telefon yok. Bu akşam ailecek eğlenceli şeyler yapacağız” demiş. Asel bunu duyunca çok üzülmüş çünkü tabletine yeni bir oyun yükleyecekmiş ama heyecanı yarı da kalmış. Akşama yakın bir saatte Asel’in babası gelmiş. Babası tombala oyunu almış. Annesi de kurabiye yapmış. Asel çok şaşırmış çünkü tombala en sevdi oyun, kurabiye ise en sevdiği atıştırmalıkmış. Yemek yedikten sonra annesi ile babası halıya oturmuş tombalayı kuruyorlarmış. Annesi bir tabak dolusu kurabiye getirmiş ve ortaya yakın bir yere koymuş. Asel tombala kurulunca halıya oturmuş bir yandan kurabiye yiyor bir yandan oyun oynuyormuş. Asel anne ve babasını yenmiş ve oyunun galibi olmuş. Daha sonra babası fıkralar anlatmış, annesi ise bilmece sormuş. Asel de tekerleme söylemiş. Ailecek birbirlerine komik şeyler anlatmışlar ve Asel okulda yaşadığı en komik anısını anlatmış. Annesi ise bir yere gitmiş ve dönerken yaşadığı en komik anısını anlatmış.

Tabletsiz Akşam Hikayesi

Asel o kadar çok gülmüş ki gülmekten karnı ağrımış. Zaman hızla ilerlemiş ve Asel’in uyku saati gelip çatmış. Pijamalarını giymiş, yatağına uzanmış. Annesi uyku öpücüğü için odasına gelmiş, kızını öpmüş, iyi geceler dilemiş. Tam odadan çıkacakken annesine “Anneciğim, bu akşam çok eğlendim. Sizinle vakit geçirmek, tablet ile oynamaktan daha zevkliymiş. Artık her gün birlikte vakit geçirelim” demiş. Annesi Asel’in mutlu olmasına çok sevinmiş. O günden sonra haftanın en az dört günü birlikte vakit geçirmeye başlamışlar. Diğer günlerde Asel ödevlerini yapmış ve biraz çizgi film izleyip, oyun oynamış. Bu hikayede burada bitmiş.

Daha fazla hikaye okumak isterseniz Hikayeler kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Miniklerimizin ilgisini çekebilir;  Yeşim ve Çevre Kulübü Hikayesi